Съединените щати са скептични спрямо руското изявление за намаляване на

...
Съединените щати са скептични спрямо руското изявление за намаляване на
Коментари Харесай

САЩ: Преместването на руски войски не е изтегляне, а смяна на позициите

Съединените щати са скептични по отношение на съветското изказване за понижаване на военните дейности в столицата на Украйна.

Сигналите от Москва за понижаване на настъплението в Украйна бяха признати от някои като оптимистични, само че Вашингтон не е уверен в това.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че изтеглянето на съветски войски от Киев е минимално:

“Не сме уверени, че заплахата по отношение на столицата е фрапантно понижена “, сподели Кърби.

За американските военни преместването на съветски войски не е евакуиране, а сменяне на позициите като оценките са, че огромни набези в други елементи на Украйна са към момента не са изключени.

От своя страна президентът Джо Байдън съобщи, че не може да разчете по какъвто и да е метод съветските задължения преди да види техните дейности.

„ Ще разберем какво ще създадат, само че в това време мощно ще поддържаме глобите. Ще продължаваме да осигуряваме на украинската войска потенциалът да се пази, “ сподели Байдън.

Meждувременно Държавният Департамент насочи предизвестие към американските жители в Русия, че допустимо да бъдат арестувани от съветските служби за сигурност.

Американското външно министерство също повтори апела си да не се пътува до страната, а тези които са там да изоставен при първа опция.

Предупреждението е „ поради непровокираната и неоправдана инвазия в Украйна от съветските военни сили “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР