Си Дзинпин, президентът на Китай, призовава световните лидери за създаването

...
Си Дзинпин, президентът на Китай, призовава световните лидери за създаването
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: Си Дзинпин призовава за мирна конференция за Газа

Си Дзинпин, президентът на Китай, приканва международните водачи за основаването на интернационална мирна конференция за да се позволи спорът сред Израел и Палестина в региона на линията Газа, заяви Франс прес.

Президентът насочи апела си по време на конгрес в столицата, в който вземат участие водачи и дипломати на арабски страни.

„ Близкият изток е земя с огромни вероятности за развиване, само че войната към момента бушува от там. Войната не може да продължава постоянно. Справедливостта не може да отсъства постоянно, “ сподели Дзинпин.

Китайският водач акцентира, че е нужно „ решение с две страни “ на израелско-палестинския спор.

Дзинпин повтори позицията на Китай, която твърдо поддържа основаването на самостоятелна палестинска страна и „ приемането на Палестина като пълновръстен член на Организация на обединените нации. “

Във форума вземат участие Абдел Фатах ас Сиси, египетският президент, както и президентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и президента на Тунис – Каис Сайед.

Целта на срещата е укрепването на дипломатическите и икономическите връзки сред Близкия изток и Китай, написа Агенция Франс Прес.

Израел предприе военната си интервенция в линията Газа в отговор на офанзива водена от палестинската радикална група „ Хамас “ на 7 октомври, който докара до гибелта на 1200 души.

До този миг палестинските жертви от спора надвишават 35 000.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР