Съединените щати са разочаровани от непреките преговори с Иран по

...
Съединените щати са разочаровани от непреките преговори с Иран по
Коментари Харесай

САЩ са разочаровани от преговорите с Техеран по иранската ядрена програма

Съединените щати са " разочаровани " от непреките договаряния с Иран по въпроса за нуклеарната стратегия на Техеран.

От Държавният департамент обявиха, че по договарянията за нуклеарната стратегия на Иран " не е реализиран прогрес ". Според представител за американското външно министерство непреките диалози в Доха са завършили и Вашингтон е " доста благодарен на Европейски Съюз за напъните, само че сме разочаровани, че Иран още веднъж не съумя да отвърне позитивно на самодейността на Европейски Съюз ".

Преговорите в Катар които са под медиацията на Европейския съюз целяха връщането към контракта за нуклеарната стратегия на Иран от 2015-а и се организираха малко преди първата публична аудиенция на президента Джо Байдън в Близкия изток.

Байдън ще е на обиколка там от 13-и до 16 юли, като съгласно Белия дом програмата му планува визити в Израел, Западния бряг и Саудитска Арабия.

Договорът за нуклеарната стратегия на Иран от 2015-а подвигна наказания против страната, само че през 2018 година някогашният американски президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от съглашението и наложи нови наказания на Техеран.

Опитите за възвръща на контракта започнаха напролет на предходната година във Виена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР