Съединените щати са проверили внимателно цялата информация за лицата, санкционирани

...
Съединените щати са проверили внимателно цялата информация за лицата, санкционирани
Коментари Харесай

Джеймс О’Брайън за новия списък ``Магнитски``: Не сме подведени, сами си правим проучванията - Политика

Съединените щати са ревизирали деликатно цялата информация за лицата, глобени по световния закон „ Магнитски ”, и са уверени в нея. Това съобщи за по Нова телевизия Джеймс О`Брайън, който управлява службата за съгласуваност на глобите. Той прикани засегнатите от ограниченията да се защитят, в случай че са почтени.

Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Проучванията си вършим сами. Разполагаме с доста източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Има и процедури. Ако лицата пожелаят да се насрочи дата, с цел да бъдат изслушани, могат да се договорят за такава, а не да се водят диспути в медии. Приканвам ги да дойдат и полемиката да се води по формалните канали, съобщи Джеймс О’Брайън.

По думите му смисълът, който влагат Съединени американски щати, е, че корупцията, изключително откритата от тях в бранш " Енергетика ", подкупите в правосъдната система са неприемливи. 

По мотив декларираното от Румен Овчаров, че тъй като бил защитавал националния интерес и не се бил поддал на компании като „ Уестинг хаус ”, попаднал в листата, О`Брайън съобщи:

Не. Ясно е какво е направил. Има доказателства. Знам, че и обществеността разполага с доста информация. Въпросните дейности са осъществени във времена, когато не е ставало въпрос за конкуренция със Съединени американски щати. Те са били една дълга скица за заграбване на милиони от народа на България.

Как са извършени тези следствия

Имаме екипи в разнообразни наши министерства, които са виновни за събиране въз основата от доказателства. Решението да излезем с този лист е, тъй като България е доста значим сътрудник за нас и ни се ще тя да извърши този проект за промени. Наистина съм обнадежден от стъпките, които България предприе наскоро за диверсифициране на енергийния бранш. Съединени американски щати оказват помощ на България да се движи в посоката, в която тя към този момент се движи и това е акт на мощно партньорство. Ние сами събираме доказателствата и с наслада ще ги защитим по съответните канали, само че главното, което се опитваме да вършим,е да забележим по какъв начин България продължава напред в посоката, която народът чака, споделя той.

Ще се причислят ли други страни към глобите

Този пакет от наказания беше разгласен в наличието на сътрудниците ни от Обединеното кралство. Те оповестиха малко по-различен пакет. Според мен всеки употребява инструментите, с които разполага. Европейски Съюз замрази 750 млн. евро за България поради неуспеха ѝ да вкара промените, които са жизненоважни. Това също е форма на глоба, разяснява ръководителят на службата по глобите.

Поискала ли е българската Прокуратура информация по листата

Не знам да има такова нещо. Знам, че основният ви прокурор е споделил нещо за започване на разследване, само че не съм наясно. Възможно е настояването да е отправено по съответния канален ред, казва Джеймс О`Брайън. Според него изброяването на тези имена е, с цел да се отбрани системата на Съединените щати. 

За Владислав Горанов и връзката с премиера Борисов

Ние следваме до каква степен се простират доказателствата. Обявеното от нас е това, което знаем. Всяко държавно управление си има свои правила по отношение на министри, които не работят транспарантно. Важното за нас отсега нататък е, откакто казахме какво сочат доказателствата ни и обстоятелството, че имаме положителни работни връзки с много партии, да се продължи с промените. Това включва и политическата партия, за която вие питате, само че също по този начин и другите партии, казва О`Брайън и добавя - Никой не е над закона и разпоредбите. Това е най-важното обръщение, което насочваме.

Той прецизира, че в предоставения лист е обещано в детайли изложение на дейностите на лицата, които са включени, само че отхвърля оповестението му да има нещо общо с идните парламентарни избори:

Правим го, когато сме подготвени. Замислих се, че сте в предизборна акция, само че в последно време тези акции се случват постоянно в България. Имахме шанс, че пакетите доказателства бяха окомплектовани в миг, който изглеждаше подобаващ да са на разположение за задачите на диалога, който водим.

На въпрос дали описът ще бъде допълнен, ръководителят на службата за съгласуваност на глобите " Магнитски " споделя, че не се ангажира с отговор за хипотетични обстановки.

" Опитваме се да бъдем колкото може къси и ясни, че значимото е системата да бъде изменена. Нека да забележим партиите да се обединят и да го създадат ", казва Джеймс О’Брайън.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР