Съединените щати са предупредили Москва часове преди изненадващо пътуване на

...
Съединените щати са предупредили Москва часове преди изненадващо пътуване на
Коментари Харесай

САЩ са предупредили Москва, че Байдън ще посети Киев

Съединените щати са предизвестили Москва часове преди изненадващо пътешестване на президента Джо Байдън до Киев, с цел да се избегне всякаква опция за спор, съобщи почитан консултант в Белия дом.

" Уведомихме руснаците, че президентът Байдън ще пътува до Киев. Направихме го няколко часа преди заминаването му за деконфликтиране ", съобщи пред кореспонденти съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, който придружаваше президента по време на пътуването.

" Поради деликатния темперамент на тези връзки няма да встъпвам в това по какъв начин те реагираха или какъв беше точният темперамент на нашето известие ", продължи той.

Байдън напусна военновъздушната база " Андрюс " в ранните часове на неделя. Служителите на Белия дом обаче обявиха, че към момента не могат да разкрият по какъв начин Байдън е стигнал до украинската столица.

Съливан съобщи, че пътуването " е изисквало оперативни и логистични старания в региона на сигурността от страна на експерти от цялото държавно управление на Съединени американски щати, с цел да се предприеме това, което по своята същина е било рисково начинание, и да се реализира управляемо равнище на риск ".

" Разбира се, към момента имаше и има риск в сходно начинание и президентът Байдън смяташе, че е значимо да направи това пътешестване. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР