Съединените щати са обучили украинските военнослужещи, които потопиха два руски

...
Съединените щати са обучили украинските военнослужещи, които потопиха два руски
Коментари Харесай

САЩ обучили украинските бойци да потапят кораби с Harpoon от камиони - Свят

Съединените щати са обучили украинските военнослужещи, които потопиха два съветски военни кораба с ракети Harpoon, инсталирани върху камиони, заяви в сряда представителят на Пентагона Уйлям Ла Плант.

Според Ла Плант украинците са употребявали модифицирани ракети Harpoon за поразяване на съветските кораби. Според информация на Defence One ракетите са били демонтирани от боен транспортен съд и конфигурирани върху камиони.

„ Свалиха ги от кораба, сложиха ги на няколко бордови камиона, а по-късно различен камион беше обвързван с тях с кабел като източник на зареждане. Оказа се, че по този метод може да се изстрелят ракетите, а още на идната седмица потопиха с тези ракети два съветски кораба. “ – сподели представителят на Пентагона. Обучението е осъществено през май, а потреблението на ракетите е имало решаващо значение за връщането на контрола на Украйна над Змийския остров.

Ла Плант добави, че употребяваните за офанзивите противокорабни ракети на Боинг – Harpoon са били предоставени на украинците от един от съдружниците на Съединени американски щати, без да уточни за коя страна става въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР