Съединените щати са на мнение, че съюзникът на руския президент

...
Съединените щати са на мнение, че съюзникът на руския президент
Коментари Харесай

Пригожин иска солта и гипса около Бахмут

Съединените щати са на мнение, че съдружникът на съветския президент Владимир Путин Евгений Пригожин , създател на най-мощната наемническа формация в Русия, е заинтригуван да поеме контрола върху солта и гипса от мини покрай следения от Украйна град Бахмут , е декларирал пред Ройтерс чиновник на Белия дом.

Има индикации, че паричните претекстове движат " обсебеността " на Русия и Пригожин за Бахмут, добави служителят.

Съединените щати по-рано упрекнаха съветски наемници в употреба на естествени запаси в Централноафриканската република, Мали, Судан и другаде , с цел да оказват помощ за финансирането на войната на Москва в Украйна, обвиняване, което Русия отхвърли като " антируски яд ".

Пригожин, който попада в санкционните описи на западните страни поради " Вагнер ",, и ги прикани да заобикалят изкушението да убиват, когато се върнат в цивилния живот.

От силите си от близо 50 000 наемници групировката " Вагнер " е дала над 4100 жертви и 10 000 ранени, в това число над 1000 убити сред края на ноември и началото на декември покрай Бахмут, сподели американският чиновник в четвъртък.

Белият дом съобщи в края на предишния месец, че, с цел да подкрепи укрепването на съветските сили в Украйна, знак за разширяващата се роля на групата в този спор., че е предложил и предал оръжия на Русия.
 WSJ: Руската войска се умори от неуспехите край Бахмут и се пренасочва към Соледар
WSJ: Руската войска се умори от неуспехите край Бахмут и се пренасочва към Соледар

Боевете за Бахмут не престават повече от половин година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР