Съединените щати са изпратили послание на Иран, след като той

...
Съединените щати са изпратили послание на Иран, след като той
Коментари Харесай

Иран: САЩ изпратиха послание, че ще нанесат ограничен удар по страната

Съединените щати са изпратили обръщение на Иран, откакто той смъкна техен дрон в региона на Персийския залив предишния месец, като са го предизвестили, че ще нанесат " стеснен удар " по страната, съобщи през днешния ден ръководителят на иранската Гражданска отбрана, представен от полуофициалната организация Фарс, съобщи Ройтерс.

Голамреза Джалали, който е и почитан пълководец в елитния Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война, повтори на конференция иранските изказвания, че американският безпилотен летателен уред е бил навлязъл във въздушното пространство на Иран - нещо, което Съединени американски щати отхвърлят, предава Българска телеграфна агенция.

След това " Съединените щати ни споделиха посредством дипломатически медиатори, че желаят да проведат интервенция с стеснен обсег. Отговорът на Иран обаче бе, че ние възприемаме всяка интервенция като начало на война ", съобщи Джалали.

Дронът бе свален в региона на Персийския залив на 20 юни. На другия ден представители на иранските управляващи споделиха пред Ройтерс, че страната им е получила през Оман обръщение от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че ще удари скоро Иран. Ирански и американски представители отхвърлиха тази информация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР