Съединените щати са единствената западна нация сред 10-те най-опасни страни

...
Съединените щати са единствената западна нация сред 10-те най-опасни страни
Коментари Харесай

САЩ е сред 10-те най-опасни страни за жени след кампанията MeToo

Съединените щати са единствената западна нация измежду 10-те най-опасни страни за дами , в изследване на международни специалисти, откакто акцията #MeToo провокира лавина от недоволства за полов тормоз и набези, оповестява " Ройтерс ".

Изследване на фондация Thomson Reuters пита 550 специалисти по въпроси свързани с дамите, кои от 193 държави-членки на Организация на обединените нации са най-опасни по редица въпроси.

Съединените щати се класират на 10-о място, само че се класират на трето място наедно със Сирия , когато става въпрос за най-вече опасности от полово принуждение, тормоз и насила в половия живот, и шести във връзка с несексуално принуждение, като домашно и психическо насили е.

Експерти, бранители и оживели разясняват, че възходящата осведоменост за набези против дами, свързани с придвижването MeToo, ролята на страната на международната сцена и толерантността към насилието , способстват за възприеманите като заплаха Съединени щати.

" Мога да схвана за какво хората ни възприемат като страна, която е рискова за дамите, тъй като ние сме такива ", разяснява Аби Хонолд, деятел в Минеаполис и оживяла след полово принуждение.

Хонолд се занимава със законодателство пред Конгреса на Съединени американски щати, което да образова полицията на по-добри способи за разпит на жертви на полово принуждение. " Ние се опитваме да продадем разбирането, че сме страна на независимост и сигурност, само че в нашата страна има доста хора, които не са в сигурност , а жертвите на полово и домашно принуждение сигурно са в тази група ", добавя тя.

Стотици дами към този момент обществено упрекват мъже от бизнеса, държавното управление и филмовата и рекламна промишленост в полово принуждение, а хиляди се причисляват към #MeToo, с цел да споделят истории за полов тормоз или корист.

" Сега има платформа и народен разговор и повече дами и девойки се усещат сигурни, че могат да приказват за издевателството и насилието, на което са били подложени ", изяснява Дженифър Бекер, старши юрист в Legal Momentum, Неправителствени организации, което работи по законни за правата на дамите.

" Съединените щати се виждат. Този спор е по целия свят. Хората гледат Съединени американски щати. Те гледат на нашите избори, гледат нашето медийно отразяване , следят нашите звезди и насилието им против дами. Възприятието е разбираемо, само че не се основава изцяло на действителността ", изяснява Синди Саутуърт, изпълнителен вицепрезидент на Националната мрежа за битка с домашното принуждение и добавя, че медийното отразяване в Съединени американски щати е построило имиджа на насилието против дамите, само че слага под подозрение точността му.

Други страни са доста по-опасни за дамите , които се сблъскват с спорове и практики, като да вземем за пример гениталното осакатяване на дами или брак с деца. Положението на дамите е в пъти по-екстремно в Латинска Америка, а 49 страни нямат закони за отбрана на дамите от домашно принуждение, съгласно Организация на обединените нации

Но статистиката в Съединени американски щати рисува мрачна картина . Почти една пета от дамите са изнасилвани , а повече от една на всеки три са били застрашени от обезчестяване, принуждение или гонене от съкровен сътрудник, съгласно статистика от 2010 година на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Проучването на фондацията Thomson Reuters, е повтаряне на сходно изследване от 2011 година, съгласно което Афганистан, Демократична република Конго, Пакистан, Индия и Сомалия се считат за най-опасните за дами страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР