Съединените щати разполагат с информация, че руската армия екзекутира войници,

...
Съединените щати разполагат с информация, че руската армия екзекутира войници,
Коментари Харесай

Белият дом: Русия екзекутира войници, които отказват да изпълняват заповеди

Съединените щати разполагат с информация, че съветската войска екзекутира бойци, които не извършват заповеди, свързани с войната с Украйна, съобщи БНР с позоваване на организация Ройтерс, която цитира известие от Белият дом.

" Разполагаме с информация, че съветската войска фактически екзекутира бойци, които отхвърлят да извършват заповеди ", уточни пред кореспонденти представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

" Имаме също по този начин информация, че съветските командири заплашват да екзекутират цели войскови елементи, в случай че те се опитат да се отдръпват от украинския артилерийски огън ", добави Кърби.

Висшият американският чиновник означи, че сходни дейности са " неразбираеми " и " безчовечен ". Той добави, че това демонстрира какъв брой " зле съветските военни водачи знаят, че се оправят ".

Кърби също по този начин сподели по време на брифинга, че Съединените щати ще имат опция да обсъдят с китайския външен министър Ван И опасенията на Съединени американски щати по отношение на Южнокитайско море, както и напъните за възобновяване на връзките сред военните сред двете страни, когато китайският посланик стартира визитата си във Вашингтон по-късно през днешния ден.

Той означи, че спорът в Близкия изток също ще бъде в дневния ред на диалозите с Ван И, като по-късно в четвъртък той ще се срещне с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, а в петък - със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

Междувременно президентът Джо Байдън е отправил непосредствено обръщение към висшия водач на Иран - аятолах Али Хаменей против вземането на прицел на боен личен състав на Съединени американски щати в района, откакто американските военни сили бяха атакувани в Ирак и Сирия, уточни още представителят на Белия дом.

" Имаше предадено непосредствено известие ", сподели Джон Кърби, само че отхвърли да даде детайлности.

Коментарът на Кърби идва в миг, когато американски публични лица остават загрижени за по-широк спор в Близкия изток след офанзивата на 7-и октомври на военната формация " Хамас " против Израел, като Пентагонът ускорява наблюдението и разполага спомагателни военни средства и личен състав в района.

Силите на Съединени американски щати са били атакувани повече от дузина пъти в Ирак и Сирия през последната седмица, заяви по-рано тази седмица Пентагонът.

В сряда Байдън пък сподели, че е предизвестил аятолах Хаменей, че Съединените щати ще отговорят, в случай че американските сили продължат да бъдат поставяни на прицел, само че не посочи по какъв начин е било предадено известието.

" Моето предизвестие към аятолаха беше, че в случай че те продължат да нападат нашите войски, ние ще отговорим и той би трябвало да бъде квалифициран за това. Това няма нищо общо с Израел ", сподели тогава президентът на конференция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР