Съединените щати работят в тясно сътрудничество със своите съюзници Турция

...
Съединените щати работят в тясно сътрудничество със своите съюзници Турция
Коментари Харесай

Блинкен: Работим в тясно сътрудничество с Катар и Турция за отварянето на летището в Кабул

Съединените щати " работят в тясно съдействие " със своите съдружници Турция и Катар за бързото отваряне на интернационалното летище Хамид Карзай в Кабул, съобщи в петък държавният секретар Антъни Блинкен, представен от турското англоезично издание Daily Sabah.

" Ние работим в тясно съдействие с нашите сътрудници Катар и Турция, с цел да помогнем летището в Кабул да проработи допустимо най -бързо ", сподели той пред кореспонденти в Държавния департамент.

Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин ще посетят Катар, с цел да благодарят на емирството за напъните му в Афганистан.

Блинкен сподели, че ще се срещне с водачите от Доха, „ с цел да изрази нашата дълбока признателност за всичко, което вършат за поддръжка на напъните за евакуация “.

„ Ще имам опция да се срещна и с афганистанци, в това число с локалния ни личен състав от посолството в Кабул, който в този момент е в сигурност в Доха, подготвяйки се за пътуването си до Съединени американски щати “, сподели Блинкен.

Катар изигра решаваща роля за улеснение на мирните договаряния сред Съединени американски щати и талибаните и служи като главен медиатор на фона на прибързаната евакуация, която завърши по-рано тази седмица.

По време на пътуването си, което ще го води и до Бахрейн, Кувейт и Саудитска Арабия, Остин „ ще се срещне с районни сътрудници и ще им благодари за съдействието със Съединени американски щати, до момента в който евакуирахме американци, афганистанци и жители от други народи от Афганистан “, съобщи Пентагонът в изказване.

Докато Остин ще остане в района, с цел да се срещне с други основни американски съдружници, Блинкен ще замине от Катар за Германия, където ще посети авиобазата „ Рамщайн “, с цел да се срещне с афганистанците, търсещи статут на бежанци в Съединени американски щати и американците, които улесняват тези старания във военното оборудване.

Блинкен също ще се срещне персонално с немския външен министър Хайко Мас и ще организира виртуална министерска среща с него и представители на други 20 страни, " които имат присъединяване в подпомагането на преместването и презаселването на афганистанците, както и за придържането на талибаните към техните задължения, “, сподели дипломатът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР