Съединените щати призовават страните от ОПЕК+ да не намаляват производството

...
Съединените щати призовават страните от ОПЕК+ да не намаляват производството
Коментари Харесай

САЩ искат ОПЕК+ да не намалява производството на петрол

Съединените щати приканват страните от ОПЕК+ да не понижават производството на нефт ,, заяви " Ройтерс ", като се базира на свои източници.

Вашингтон заема тази позиция на фона на желанието на президента Джо Байдън да реализира понижаване на цените на бензина в страната.

Белият дом отхвърли да удостовери публично тези данни.

" Няма да разясняваме никакви дейности на ОПЕК, до момента в който ОПЕК не ги предприеме ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Адриан Уотсън. Разбира се, ние постоянно беседваме с всички производители и консуматори, в това число сътрудници от ОПЕК +. Бяхме ясни, че доставките на сила би трябвало да подхождат на търсенето, с цел да подкрепим икономическия напредък и по-ниските цени за потребителите на всички места по света, и ние ще продължим да приказваме за това с нашите сътрудници ", акцентира тя.
 ОПЕК+ понижава добива на нефт през октомври
ОПЕК+ понижава добива на нефт през октомври

100 000 барела дневно, само че това е единствено 0.1% от търсенето

Министрите на страните, участващи в съглашението ОПЕК +, ще проведат постоянна среща на 5 октомври, с цел да дефинират по-нататъшен проект за рандеман на нефт.

По-рано Bloomberg, базирайки се на източници в делегацията на ОПЕК+, заяви, че алиансът обмисля понижаване на производството на нефт или с 2 милиона барела дневно, или в диапазона от 1 милион до 1,5 милиона барела дневно

Ако страните от ОПЕК+ се спогодят за такова решение, това ще бъде най-значителното понижение на производството от пролетта на 2020 година, когато алиансът се съгласи неотложно да понижи производството с 9,7 милиона барела дневно на фона на спадащото търсене на нефт и падащите цени заради пандемията.
 ОПЕК може да понижи добива при криза
ОПЕК може да понижи добива при криза

Съкращенията може да не са неизбежни, Иран може да се върне на петролните пазари, близо е до нуклеарна договорка

Припомняме, че в края на септември цените на петрола се покачиха в четвъртък за втори следващ ден, достигайки за малко $90 за барел. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР