Съединените щати призовават Русия и Турция към бърза деескалация на

...
Съединените щати призовават Русия и Турция към бърза деескалация на
Коментари Харесай

САЩ призовават Русия и Турция към деескалация в Идлиб

Съединените щати приканват Русия и Турция към бърза деескалация на напрежението в провинция Идлиб и към нея, съобщи военачалник Марк Мили - ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати.
По време на конференция в Пентагона генералът е съобщил, че не разполагат с достоверна разследваща информация кой какви самолети е пилотирал за нанасяне на въздушните удари, в резултат на които починаха турски военни.
Марк Мили е разговарял с началниците на генералните щабове на Турция и Русия и ги е призовал към деескалация колкото е допустимо по-скоро, оповестява ТАСС.
Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър не е направил прогноза за по-нататъшното развиване на обстановката, в случай че Турция реши да се позове на член 5 от Договора за НАТО.
„ Турция организира там (в Идлиб) бойни интервенции и ние ще оценяваме ситуацията малко по малко ”, е декларирал Еспър.
Министърът не е прецизирал, каква е позицията на Вашингтон по въпроса с бежанците от Сирия, които към този момент се намират на турска територия и се пробват да се трансферират в Европейски Съюз.
На политическо равнище въпросът с бежанците би трябвало да бъде решен от Европейски Съюз и прилежащите страни, е декларирал Еспър.
Той е добавил, че Съединени американски щати имат намерение да разширят мащаба на филантропичната помощ за нуждаещите се в Сирия и този въпрос към този момент е бил разискван с държавния секретар Майк Помпео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР