Съединените щати призоваха китайския президент Си Цзинпин да използва посещението

...
Съединените щати призоваха китайския президент Си Цзинпин да използва посещението
Коментари Харесай

САЩ иска от Си Дзинпин да окаже натиск върху Путин за спиране на войната в Украйна

Съединените щати приканиха китайския президент Си Цзинпин да употребява визитата си в Москва, с цел да повлияе на Владимир Путин да зачита украинския суверенитет и да приключи войната сред Киев и Москва.

Двамата ще се срещнат още веднъж през днешния ден, след вчерашния съвсем 5-часов диалог.

Засега няма публична информация какво тъкмо са обсъждали Путин и Си Дзинпин, само че по-рано съветският държавен глава изясни, че ще обмисли предлагането за мир в 12 точки на Пекин, което цели да позволи спора в Украйна.

" Надяваме се, че президентът Си ще окаже напън върху президента Путин да приключи бомбардировките на украински градове, лечебни заведения и учебни заведения, да спре военните закононарушения и зверства и да изтегли войските си. Но сме обезпокоени, че вместо това Китай ще повтори апелите за преустановяване на огъня, което оставя съветските сили в суверенната територия на Украйна, и всяко преустановяване на огъня, което не визира изтеглянето на съветските сили от Украйна, на процедура ще ратифицира противозаконните завоевания на Русия ", прикани представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом - Джон Кърби.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР