Съединените щати предупредиха за катастрофални последици, ако Москва използва ядрени

...
Съединените щати предупредиха за катастрофални последици, ако Москва използва ядрени
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за катастрофални последици, ако Русия изп...

Съединените щати предизвестиха за " пагубни последствия ", в случай че Москва употребява нуклеарни оръжия в Украйна, откакто съветският външен министър съобщи, че районите, в които се организират необятно подложени на критика референдуми, ще получат цялостна отбрана, в случай че бъдат анексирани от Москва, съобщи Ройтерс.

С включването на областите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие в състава на Русия Москва би могла да показа напъните за повторното им завладяване като офанзиви против самата Русия, което е предизвестие към Киев и западните му съдружници, прецизира организацията.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати ще отговорят на всяко съветско потребление на нуклеарни оръжия против Украйна и са разяснили на Москва " пагубните последствия ", с които ще се сблъска.

" Ако Русия премине тази граница, ще има пагубни последствия за нея ", съобщи Съливан в телевизионната стратегия " Среща с медиите " на Ен Би Си. " Съединените щати ще отговорят уверено ", акцентира той.

Последното американско предизвестие последва фино прикритата нуклеарна опасност, отправена в сряда от президента Владимир Путин, който съобщи, че Русия ще употребява всевъзможни оръжия, с цел да отбрани територията си.

Британският министър-председател Лиз Тръс съобщи, че Англия и нейните съдружници не би трябвало да се вслушват в заканите на Путин, който е позволил, както тя го назова, стратегическа неточност, защото не е планувал силата на реакцията на Запада.

" Не бива да слушаме неговите подправени закани ", съобщи Тръс пред Си Ен Ен.

" Вместо това, това, което би трябвало да създадем, е да продължим да постановяваме наказания на Русия и да продължим да поддържаме украинците ", счита Тръс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР