Съединените щати предупредиха европейските съюзници, че Русия може да атакува

...
Съединените щати предупредиха европейските съюзници, че Русия може да атакува
Коментари Харесай

The Telegraph САЩ предупреждават: Задава се война в Европа

Съединените щати предизвестиха европейските съдружници, че Русия може да нападна Украйна и да повтори интервенцията си за анексиране на Крим през 2014 година Служители на Съединени американски щати осведомиха импровизирано своите сътрудници от Европейски Съюз за допустима военна интервенция, защото десетки хиляди съветски бойци са ситуирани покрай украинската граница, написа английският вестник Тhe Telegraph.

Това се случва на фона на възходящото напрежение. Руският президент Владимир Путин е упрекнат в инсцениране на миграционна рецесия на беларуско-полската граница, чиято цел е да дестабилизира Европа.

В четвъртък Кремъл съобщи, че е изпратил изтребители за прихващане на английски разследващ аероплан, настоящ в района на Черно море.

Руските войски, в това число елитни елементи и подразделения, са съсредоточени покрай украинската граница, а част от тях се трансферират там скрито през нощта. Предположенията за идна инвазия се основават на данни от американското разузнаване, които то към момента не е споделило с Европа, както оповестяват голям брой източници.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в сряда разиска обстановката към Украйна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Белия дом. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Париж тази седмица, написа blitz.bg.

Миналата седмица Байдън изпрати шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия Уилям Бърнс в Москва, който организира телефонен диалог с Владимир Путин и го осведоми за терзанията на американския президент.

Американски представители предизвестиха Москва за " съществени неточности ", свързани с натрупването на групировката войски. Те споделиха разследваща информация за придвижванията на съветските войски със съдружниците, а също по този начин ги осведомиха за опцията за започване на военна интервенция.

Кремъл отхвърля да има някакви нападателни замисли, обвинявайки Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО в провокации. Путин повтори това в четвъртък по време на диалог с немския канцлер Ангела Меркел.

Руското министерство на защитата съобщи, че случаят с английския аероплан е единствено част от огромна акция за увеличение на военната интензивност на Съединените щати и техните съдружници. Москва акцентира, че английският разследващ аероплан RC-135 Rivet Joint се пробва да се приближи допустимо най-близо до Крим.

Военното ведомство на Русия съобщи, че неговата авиация работи в сходство с нормите на интернационалното право. Конашенков сподели: „ Ние не признаваме тези изказвания. Руските въздушно-космически сили постоянно работят в цялостно сходство с интернационалните стандарти, упражнявайки правото си на независимост на полети. "

Според източници английският аероплан е реагирал на неприемливите дейности на съветския изтребител.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели: „ Не сме наясно с желанията на Москва, само че знаем по какъв начин работи нормално тя. Загрижени сме, че Русия може да направи сериозна неточност, пробвайки се да повтори това, което направи през 2014 година Ние следим това доста, доста деликатно. Ние непрестанно се консултираме със съдружници и сътрудници. "

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който се срещна с Блинкен във Вашингтон тази седмица, сподели, че Съединени американски щати са дали на Украйна нова информация за натрупването на съветски сили и средства. Кулеба добави: „ Това, което чухме и видяхме във Вашингтон, е в сходство с нашите лични наблюдения и разбори и прибавя някои нови детайли, които ще ни разрешат да нарисуваме по-ясна и по-изчерпателна картина “.

Русия остави десетки хиляди бойци покрай украинската граница след неотдавнашни учения. Украинското министерство на защитата заяви, че наоколо до границата е съсредоточена съветска формация от 90 000 души.

Министерството означи, че елементи от съветската 41-ва войска остават покрай Ельня, която е на 250 километра северно от украинската граница.

Американският посланик по европейските въпроси сподели, че съветското управление е било предизвестено за следствията от заканите против Украйна. Помощникът на държавния секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид, която посети Москва с Бърнс, сподели: „ Директорът Бърнс дейно съобщи посланието, което счете за добре да съобщи “. Съединените щати обявиха, че уговорките им към сигурността на Украйна остават непроменени.

Говорител на Пентагона означи, че придвижванията на съветските войски са „ необикновени по обсег и мащаб “ и добави: „ Призоваваме Русия да обясни желанията си “.

Междувременно беларуският деспот Александър Лукашенко заплашва да спре доставките на газ за Европа на фона на възходящата рецесия с мигрантите на границата. Полша изпрати 15 000 бойци на границата и затвори основен граничен пункт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР