Съединените щати подминаха Италия и излязоха на първо място в

...
Съединените щати подминаха Италия и излязоха на първо място в
Коментари Харесай

COVID-19: САЩ с над 20 000 смъртни случая, Тръмп обмисля кога да премахне ограниченията

Съединените щати подминаха Италия и излязоха преди всичко в света по брой смъртни случаи от новия короавирус. Това сочат данните на университета " Джонс Хопкинс ", който прави калкулации си въз основа на данни от федералните и локалните управляващи, написа БГНЕС.
Жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати към този момент са 20 608. Страната води и по брой на инфектираните в света - 529 951. Излекувани са 32 091.
В петък Съединените щати записаха най-високата смъртност дневно - 2,108 души са починали за последните 24 часа.
В същото време стана ясно, че президентът Доналд Тръмп обмисля по кое време да бъдат отстранени строгите ограничавания в страната. Той разгласи пред Fox News, че ще вземе решението след консултация с водещи специалисти от разнообразни промишлености.
" Ще взема решение напълно скоро. Създаваме съвещателен съвет с присъединяване на някои от най-изтъкнатите водачи от безусловно всички области, в това число политиката, бизнеса и медицината, " сподели Тръмп. " Ще вземем това решение много скоро. " Тръмп акцентира, че ще вземе поради „ мнението на доста умни хора, експерти, лекари, огромни бизнесмени “.
На 29 март Тръмп удължи потивоепидемичните ограничения в Съединени американски щати до 30 април. В момента в страната работят единствено магазини и аптеки, които продават артикули от първа нужда, заведения за хранене и кафенета одобряват единствено поръчки за доставка. Магазини за дрехи, спа центрове, кина и театри са затворени.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР