Съединените щати планират да доставят на Канада ракети-прехващачи Standard II

...
Съединените щати планират да доставят на Канада ракети-прехващачи Standard II
Коментари Харесай

САЩ и Канада са пред оръжейна сделка

Съединените щати възнамеряват да доставят на Канада ракети-прехващачи Standard II Missile 2 (SM-2) Block IIIC за общо към 500 милиона $, оповестиха в четвъртък Държавният департамент на Съединени американски щати и съответната държавна организация в Пентагона.

Той дава отговор за доставката на военно съоръжение и оръжия в чужбина по междуправителствени контракти, поощряване на връзките сред въоръжените сили на Съединени американски щати и други страни и даването на финансова и техническа помощ на външните сътрудници по защитата на Вашингтон.

Според информацията, предоставена от американските управляващи, става дума на първо място за 100 анти-ракети SM-2 и за същия брой ракети-носители MK 13. Предполага се, че тези оръжия ще бъдат ситуирани на "15 наземни кораба " от канадския флот, чието създаване се възнамерява от Отава, посочи държавното управление на Съединени американски щати.

Получено е позволение за използване на това съглашение сред Вашингтон и Отава, издадено от Държавния департамент на Съединени американски щати в сходство с националното законодателство. Американската администрация към този момент публично уведоми Конгреса за своето решение. Сега законодателят на Съединени американски щати има 30 дни да изследва новото съглашение и вероятно да го блокира. Човек обаче може да бъде съвсем изцяло убеден, че Конгресът ще даде зелена светлина на това съглашение за защита с Канада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР