Съединените щати отправиха критики към бразилския президент Жаир Болсонаро заради

...
Съединените щати отправиха критики към бразилския президент Жаир Болсонаро заради
Коментари Харесай

САЩ разкритикуваха президента на Бразилия заради изразената от него солидарност с Русия

Съединените щати насочиха рецензии към бразилския президент Жаир Болсонаро поради солидарността, която изрази с Русия по време на посещаване в Москва тази седмица, съобщи Ройтерс.

" Моментът, в който президентът на Бразилия изрази взаимност с Русия - тъкмо когато съветски сили се приготвят да подхващат набези против украински градове - не би могъл да бъде по-неподходящ ", сподели Държавният департамент на Съединени американски щати.

" Това подкопава интернационалната дипломация, ориентирана към попречване на стратегическа и филантропична злополука, както и апелите на самата Бразилия за спокойно споразумяване на рецесията ", съобщи американското външнополитическо ведомство.

Изявлението на Съединени американски щати съставлява извънредно внезапна рецензия към бразилското държавно управление, с което Вашингтон по принцип има топли връзки.

Болсонаро беше мощен идеологически съдружник на предходния американски президент Доналд Тръмп. Отношенията сред двете страни обаче охладняха при президентството на Джо Байдън на фона на различия за климатичните промени и други въпроси, отбелязва Ройтерс.

Бразилският президент съобщи в сряда по време на посещаване в Москва, че показва " взаимност с Русия ". По-късно той сподели в взаимно изказване с съветския президент Владимир Путин: " Изразяваме взаимност с всички страни, които желаят и се стремят към мир. "

" Ние имаме засилено съдействие в основни интернационалните конгреси като БРИКС, Г-20 и Организация на обединените нации, където пазиме суверенитета на страните, зачитането на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации ", сподели Болсонаро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР