Съединените щати отхвърлиха твърденията на Венецуела, че ЦРУ е планирало

...
Съединените щати отхвърлиха твърденията на Венецуела, че ЦРУ е планирало
Коментари Харесай

САЩ отрича ЦРУ да е планирало убийството на Николас Мадуро

Съединените щати отхвърлиха изказванията на Венецуела, че Централно разузнавателно управление на САЩ е възнамерявало да убие президента Мадуро и други висши чиновници, съобщава БиБиСи. Трима жители на Съединени американски щати, двама испанци и един чех са задържани по съмнение в скрит план за дестабилизиране на южноамериканската страна.

Вътрешният министър Диосдадо Кабейо уточни, че Централно разузнавателно управление на САЩ е управлявало интервенцията. По думите му са конфискувани голям брой оръжия.

Съединени американски щати отхвърлиха обвиняванията, които идват, откакто Вашингтон наложи наказания на 16 висши държавни чиновници. Говорителят на Държавния департамент съобщи, че такива изказвания са " нелепи ". Той добави, че един американски боен е арестуван във Венецуела и загатна, че има непотвърдена информация за още двама задържани американски жители.

Обвиненията идват на фона на враждата сред държавното управление на Мадуро и Съединени американски щати, подбудена от изборите в южноамериканската страна. Националният изборен съвет на Венецуела (CNE), който е тясно обвързван с държавното управление, обяви Мадуро за победител във вота, само че не разгласява подробни резултати от гласуването. Опозицията в страната не призна резултатите и разгласи, че изборите са манипулирани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР