Съединените щати отговориха на призива на президента Володимир Зеленски за

...
Съединените щати отговориха на призива на президента Володимир Зеленски за
Коментари Харесай

Новото оръжие за украинската армия ще поразява цели на два пъти по-голямо разстояние

Съединените щати дадоха отговор на апела на президента Володимир Зеленски за ракети, които могат да ударят надълбоко зад фронтовите линии на съвсем едногодишния спор с Русия.

Сега съветските сили ще би трябвало да се приспособяват или да се изправят пред евентуално пагубни загуби.

Новото оръжие, изстрелваната от земята бомба с дребен диаметър (GLSDB), ще разреши на украинската войска да поразява цели на два пъти по-голямо разстояние, постижимо от ракетите, които в този момент изстрелва от доставената от Съединени американски щати високомобилна артилерийска ракетна система (HIMARS). Ако бъде включен, както се чака, в иден пакет за оръжейна помощ, за който за първи път беше обявено от Ройтерс, 151-километровият (94 мили) GLSDB ще сложи всички линии за доставка на Русия в източната част на страната в обхват, както и част от окупирания от Русия Крим.

Това ще принуди Русия да реалокира доставките си още по-далеч от фронтовите линии, правейки бойците си по-уязвими и доста усложнявайки проектите за всяка нова атака.

„ Това може доста да забави [руското нападение] “, сподели Андрий Загороднюк, някогашен министър на защитата на Украйна. „ Точно както HIMARS доста повлия на хода на събитията, тези ракети биха могли да повлияят на хода на събитията още повече. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР