Съединените щати остро осъдиха предложението на руския парламент за признаване

...
Съединените щати остро осъдиха предложението на руския парламент за признаване
Коментари Харесай

Блинкен заплаши с твърд отговор, ако Русия признае сепаратистките републики в Украйна

Съединените щати остро осъдиха предлагането на съветския парламент за признание на две украински сепаратистки републики - Донецка и Луганска - за самостоятелни, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Подобна стъпка би представлявала жестоко нарушаване на интернационалното право ", съобщи в изказване държавният секретар Антъни Блинкен.
Блинкен в Украйна: Топката е в полето на Русия
Съединените щати имат намерение да продължат дипломатическото съдействие с Руската федерация за разрешаване на обстановката към Украй...
Прочети повече
Във вторник съветският парламент гласоподава да призове президента Владимир Путин да признае двата сепаратистки района в Източна Украйна за " суверенни и самостоятелни страни " на фона на възходящото напрежение със Запада поради скупчването на войски от Москва.

" Одобрението на този апел от страна на Кремъл би означавало изцяло отменяне от страна на съветското държавно управление на уговорките му по Минските съглашения ", съобщи Блинкен, визирайки знаковото съглашение от 2014 година, предопределено да уреди спора в Украйна.

Той добави, че сходно решение би подкопало " декларирания ангажимент на Москва да продължи да се ангажира с дипломация за реализиране на спокойно разрешаване на тази рецесия и би наложило бърз и корав отговор от страна на Съединените щати в цялостна съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници ". 

Още: Несигурност за Украйна: Русия отстъпва. Русия с проект да анексира Украйна
Блинкен: Трябва да притиснем Русия, с цел да извършва интернационалните отговорности
Американският държавен секретар Антъни Блинкен посочи необходимостта да се притиска Русия, с цел да извършва тя интернационалните си з...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР