Съединените щати осъдиха нарастващото насилие в Демократична република Конго (ДРК),

...
Съединените щати осъдиха нарастващото насилие в Демократична република Конго (ДРК),
Коментари Харесай

САЩ „категорично осъжда“ насилието в ДР Конго след предполагаема атака с дрон

Съединените щати осъдиха възходящото принуждение в Демократична република Конго (ДРК), обвинявайки въоръжена група, която съгласно тях е подкрепяна от прилежаща Руанда.

През последните дни избухнаха боеве в източната част на ДРК сред бунтовническата група M23 и държавните сили, което докара до убити или ранени десетки бойци и цивилни.

Боевете също по този начин накараха десетки хиляди цивилни да избягат към източния град Гома, който се намира сред езерото Киву и границата с Руанда.

„ Тази ескалация усили риска за милиони хора, които към този момент са изложени на нарушавания на правата на индивида, в това число разселване, ограничения и офанзиви “, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър в изказване.

„ Съединените щати осъждат поддръжката на Руанда за въоръжената група M23 и приканват Руанда неотложно да изтегли целия личен състав на отбранителните сили на Руанда от ДРК и да отстрани своите ракетни системи земя-въздух, които заплашват живота на цивилни, Организация на обединените нации и други рег...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР