Съединените щати одобриха изпращането на изтребители F-16 от Дания и

...
Съединените щати одобриха изпращането на изтребители F-16 от Дания и
Коментари Харесай

САЩ одобриха изпращането на изтребители F-16 на Украйна от Дания и Нидерландия

Съединените щати утвърдиха изпращането на изтребители F-16 от Дания и Нидерландия в Украйна, с цел да се пазят от съветски нашественици, незабавно откакто завърши образованието на водачите, съобщи американски чиновник в четвъртък, оповестяват отРойтерс.

Украйна интензивно се стреми да получи създадените в Съединени американски щати изтребители F-16, които да ѝ оказват помощ да се опълчи на съветското въздушно предимство.

Вашингтон даде на Дания и Нидерландия публични уверения, че Съединени американски щати ще ускорят одобряването на настояванията за прекачване на F-16, които да отидат в Украйна, когато водачите бъдат подготвени, сподели служителят.

" Приветстваме решението на Вашингтон да проправи пътя за изпращане на изтребители F-16 в Украйна ", съобщи холандският външен министър Вопке Хукстра в платформата за известия X, известна преди като Twitter: " Сега ще продължим да обсъждаме тематиката с нашите европейски сътрудници. "

Коалиция от 11 страни трябваше да стартира да образова украински водачи да ръководят изтребители F-16 този месец в Дания. През юли изпълняващият длъжността министър на защитата на Дания Троелс Поулсен съобщи, че страната се надява да види " резултати " от образованието при започване на 2024 година

Дания и Нидерландия, членове на НАТО, изиграват значима роля в интернационалните старания за образование на водачи и спомагателен личен състав, поддръжка на самолети и даване на опция на Украйна да придобие и употребява F-16 самолети, които да употребява във войната си с Русия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР