Съединените щати обявиха награда до един милион долара за информация,

...
Съединените щати обявиха награда до един милион долара за информация,
Коментари Харесай

САЩ обявиха награда от 1 милион долара за залавянето на един от синовете на Осама бин Ладен

Съединените щати оповестиха премия до един милион $ за информация, която да помогне за разкриване на Хамза бин Ладен , един от синовете на Осама бин Ладен, съобщи Франс прес.

Хамза бин Ладен е считан за обичания наследник на убития лидер на Ал Каида и за настоящ началник на терористичната мрежа. Той е в американския " черен лист " на хора, упрекнати в тероризъм.

Държавният департамент даде обещание премията, която може да доближи един милион $, за информация, позволяваща Хамза бин Ладен да бъде разпознат или проследен в която и да е страна .

" От август 2015 година той разгласява в интернет аудио- и видеопослания с апели за набези против Съединените щати и западните им съдружници. Той заплашва с набези Съединените щати, с цел да отмъсти за гибелта на татко си , погубен през май 2011 година от американски военни ", гласи официално съобщение на Държавния департамент.

Според специалисти по ислямистките групировки Хамза бин Ладен, който е към 30-годишен, управлява групата " Ансар ал Фуркан " . От няколко месеца към нея в Сирия се причисляват най-фанатизираните бойци на Ал Каида и Ислямска страна.-->

Хамза бин Ладен е считан за " престолонаследник на джихада ", показва Агенция Франс Прес. От документи и писма от 2015 година излиза наяве, че Осама бин Ладен го е подготвял да оглави световния антизападен джихад.

Засега не е известно дали синът на убития лидер на Ал Каида е в Иран, Сирия или Афганистан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР