Съединените щати обявиха 5 милиона долара награда за информация за

...
Съединените щати обявиха 5 милиона долара награда за информация за
Коментари Харесай

Създателят на левкойн: Исках да създам валута на българите, но не се получи

Съединените щати оповестиха 5 милиона $ премия за информация за криптокралицата Ружа Игнатова. Според Добри Божилов - автор на исторически романи, само че и основател на българската крипто-валута левкойн - криптото е странна технология, едни забогатяват, а други влизат в пандиза, правейки едно и също. В  " Историите на Мария Йотова " той описа, че не е спечелил от криповалутата, само че не е извирван нарушител като Ружа Игнатова.
Прочетете още
 

Създаването на левкойн беше план през 2018 година, посочи Божилов. По това време в света безусловно изригна вълна, на всички места започнаха да се появяват криповалути, българската стартира да натрупа известност, няколко хиляди души се включиха за броени дни да копаят левкойн, добави той. 

Експертът уточни, че не е изкарал пари от българската валута, защото не е желал да я продава на ранен стадий. “Казах, че първо би трябвало да копаем няколко години, левкойн да се популяризира, хората да стартират да си го разменят и тогава да стартираме да търгуваме между тях ”, добави той и уточни, че не е вземал пари за българската криповалута. 

Божилов сподели, че е основал левкойн от патриотични подбуди. Той описа, че е направил визията по сходство на първите сечени златни монети, които са от времето на цар Иван Асен II. 

“Идеята ми не беше да ставам милиардер, а да основа валута на българите. Но самодейността се провали, тъй като се оказва, че не можем да работим дружно ”, продължи той. 

Божилов счита, че в случай че планът е бил сполучлив, днес е щял да бъде доста богат. Той добави, че повода да се откаже е тъкмо, че не е желал да се занимава с измами. 

“Ружа Игнатова погрешно се назовава крипокралица, в нейния план няма крипо. Тя пропагандира, че ще основава криптовалута, за да продава самата валута и другите курсове, само че и до ден сегашен няма блокчейн ”, изясни специалистът. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР