Съединените щати, Обединеното кралство, Франция и Германия хвърлиха тежестта си

...
Съединените щати, Обединеното кралство, Франция и Германия хвърлиха тежестта си
Коментари Харесай

САЩ и европейските сили подкрепят холандския премиер в оставка Марк Рюте като следващ ръководител на НАТО

Съединените щати, Обединеното кралство, Франция и Германия хвърлиха тежестта си зад холандския министър председател в оставка Марк Рюте, с цел да стане идващият общоприет секретар на НАТО, при решителен миг за алианса, до момента в който войната на Русия против Украйна бушува.

Върховните сили на НАТО в четвъртък поддържаха Рюте да наследи сегашния ръководител Йенс Столтенберг, когато той се отдръпна през октомври, което го слага в мощна позиция да завоюва водачеството на трансатлантическия алианс.

Наследникът на Столтенберг ще поеме поста в решителен миг, претрупан със задачата да поддържа поддръжката на членовете на НАТО за скъпата защита на Украйна, като в същото време защищава от всякаква ескалация, която би въвлякла алианса непосредствено във война с Москва.

„ Съединените щати дадоха да се разбере на нашите съдружници, нашите съдружници в НАТО, че имаме вяра, че господин Рюте би бил отличен общоприет секретар на НАТО “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби пред публицист...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР