Съединените щати няма да бъдат изненадани, ако Северна Корея проведе

...
Съединените щати няма да бъдат изненадани, ако Северна Корея проведе
Коментари Харесай

Нов ядрен тест на КНДР няма да изненада САЩ

Съединените щати няма да бъдат сюрпризирани, в случай че Северна Корея организира нов нуклеарен опит след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от режима предходната седмица.  

Това сподели в неделя съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в изявление за CBS.

" От известно време съм угрижен, че Северна Корея ще организира това, което би било нейният седми нуклеарен опит от времето на доста администрации, сподели Съливан. Не виждам никакви непосредствени индикации, че това ще се случи ", добави той. Но няма да е изненада, в случай че Северна Корея продължи напред с различен нуклеарен опит във връзка с способността си за междуконтинентални балистични ракети. "

Съливан акцентира, че Пхенян е почнал да тества нуклеарния си потенциал преди няколко години и продължава.

Припомняме, че Северна Корея съобщи в четвъртък, че сполучливо е тествала най-новата междуконтинентална балистична ракета на затворената страна, като водачът Ким Чен Ун персонално е следил изстрелването.

Ракетата, Hwasong-18 с твърдо гориво, за която се твърди, че е била изстреляна единствено един път преди, е прелетяла 1001 километра на оптималната височина от 6648 километра, преди да се пръсне в Източно море, известно още като Японско море, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация.
 Русия проверява къде е паднала ракетата на КНДР от 12 юли
Русия проверява къде е паднала ракетата на КНДР от 12 юли

Това разгласи заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко

Отношенията сред Северна и Южна Корея са в ниска точка. Миналата година Ким разгласи страната си за " необратима " нуклеарна мощ и прикани за увеличение на производството на оръжия, в това число на тактически нуклеарни оръжия.

Организация на обединените нации, Съединените щати и техните съдружници, в това число Франция, остро осъдиха изстрелването в сряда, което наруши голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Въпреки това Съливан повтори предлагането на Вашингтон за договаряния с Пхенян, като сподели, че администрацията на президента Джо Байдън е " подготвена да седне и да приказва без предварителни условия за тяхната нуклеарна стратегия ".
 КНДР извърши нов ракетен тест
КНДР извърши нов ракетен тест

Поредно предизвестие против Юга и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР