Съединените щати не възнамеряват да поемат бойна роля“ в Украйна.

...
Съединените щати не възнамеряват да поемат бойна роля“ в Украйна.
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че няма да поемат „бойна роля“ в Украйна

Съединените щати не имат намерение да поемат „ бойна роля “ в Украйна. Това акцентира координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. Така той разяснява изказванията на украинския президент Владимир Зеленски в изявление за американската телевизионна компания PBS, оповестява ТАСС.

„ Това е напълно друга борба. Президентът даде да се разбере, че няма да има ботуши (на американски войници) на земята (в Украйна – бел. ТАСС). Съединените щати няма да поемат бойна роля във войната в Украйна “, сподели представителят на Белия дом, до момента в който разговаряше с кореспонденти на борда на самолета на президента Джо Байдън от Вашингтон за Пенсилвания. Кърби бе помолен да разяснява думите на Зеленски, който в изявление за PBS в действителност се оплаква от обстоятелството, че съдружниците на Израел „ не на хартия “ са дали помощ за отбиване на офанзивата на Иран, а Украйна е в друга позиция.

" Ние от дълго време приказваме, че няма да участваме в бойни дейности в Украйна. Президентът (Байдън) беше доста пореден, говореейки за това “, означи Джон Кърби. На въпроса дали това се дължи на обстоятелството, че Русия е нуклеарна мощ, той отговори: „ Ние сме доста поредни в говоренето за това. Това е изцяло друга борба, разнообразни условия ". „ Различни условия ", повтори още веднъж Кърби, когато го попитаха за повторно за нуклеарните оръжия на Русия.

Той също по този начин беше помолен да характеризира обстановката, в която сега се намират Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). „ Невероятен е стресът, на който са подложени “, сподели Кърби. „ Особено в Донбас, където руснаците не престават да напредват на запад от Авдеевка Има известно оживление и на юг “, сподели представителят на Белия дом. Според него украинските въоръжени сили имат „ незабавна потребност “ от муниции.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР