Съединените щати не са се съгласявали с останалите страни от

...
Съединените щати не са се съгласявали с останалите страни от
Коментари Харесай

САЩ отрекоха да са обещавали помощ за борба с пожарите в Амазония

Съединените щати не са се съгласявали с останалите страни от Г-7 да бъде препоръчана помощ от 20 милиона $ на Бразилия, разгласи Съветът по национална сигурност на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Говорителят на съвета Гарет Маркиз сподели, че Вашингтон е подготвен да помогне на Бразилия за битка с пожарите в Амазония, само че това би станало в съгласуваност с държавното управление на южноамериканската страна. " Не сме се съгласявали с самодейността на Г-7, която не включваше консултация с президента Болсонаро ", сподели Маркиз, представен от Euronews.
Помощта беше оповестена от президента на Франция Еманюел Макрон, който го направи на взаимна конференция с президента на Чили Себастиан Пинера, един от гостите на форума.
" Доналд Тръмп не беше на съвещанието, само че неговият екип беше. Отсъствието му от стаята не значи нищо. Съединените щати са дружно с нас в самодейността за биоразнообразието на Амазония ", сподели Макрон.
Предложената помощ провокира скандал. Националистическото държавно управление на президента Жаир Болсонаро първо я дефинира като " колониалистка ". После Болсонаро изиска да му се извинят, другояче нямало да одобри помощта. За похлупак Бразилия сподели, че ще одобри парите единствено в случай че тя се разпорежда изцяло с тях.
Какво е ситуацията в Амазония - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР