Съединените щати не очакват в скоро време Русия да завземе

...
Съединените щати не очакват в скоро време Русия да завземе
Коментари Харесай

САЩ: Русия няма да завземе големи територии в Украйна

Съединените щати не чакат в скоро време Русия да завземе огромни територии в Украйна. Това разгласи през вчерашния ден високопоставеният представител на Пентагона Колин Кал, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9672
,,Малки парченца земя може да минават от ръце в ръце през идващите седмици и месеци. Мисля обаче, че няма никакви индикации, че Русия може да завземе огромни територии в Украйна скоро време``, съобщи Кал на конгресмени от Камарата на представителите на американския Конгрес.

Кал направи това си изказване на съвещание, отдадено на военната помощ, която държавното управление на американския президент Джо Байдън е предоставило, откогато съветските сили нахлуха в Украйна преди една година.

Въпреки че не съумя да превземе украинската столица Киев в началния стадий на войната и че означи доста неуспехи на бойното поле, Русия към момента управлява към една пета от територията на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украйна към този момент изключва разновидността за договаряния с Москва и упорства съветските войски да се изтеглят от териториите, които влизат в рамките на Украйна към 1991 година - годината, в която рухва Съветският съюз.

Вчера съветските сили продължиха с напъните си по обкръжаването и завладяването на украинския град Бахмут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР