Съединените щати наложиха нови санкции на още почти 100 руски

...
Съединените щати наложиха нови санкции на още почти 100 руски
Коментари Харесай

Нови американски санкции срещу Русия засягат златото и военнопромишления ѝ комплекс

Съединените щати постановиха нови наказания на още съвсем 100 съветски физически и юридически лица и не разрешиха вноса на новопроизведено съветско злато, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на американското финансово министерство. С този ход Белият дом усилва натиска върху Русия след подхванатата от нея инвазия в Украйна, показва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Американското финансово министерство показва, че е наложило наказания на още 70 юридически лица, доста от които - с решаващо значение за съветския военнопромишлен комплекс, както и на 29 физически лица. Така американската администрация се пробва да попречи на способността на Русия да създава оръжия и технологии, употребявани във войната в Украйна.

" Насочването към отбранителната промишленост на Русия ще понижи качествата на (руския президент Владимир) Путин и в допълнение ще попречи на войната му против Украйна, която към този момент страда от невисок морал, нарушени вериги за доставки и логистични провали ", показва американският финансов министър Джанет Йелън в изказването.

Предприетите стъпки постановат нови наказания на " Ростех " - съветския държавен авиокосмически и защитителен конгломерат. Американското министерство също по този начин заяви, че под " шапката " на " Ростех " се включват повече от 800 юридически лица в необятен набор от браншове, както и че всички сдружения, в които " Ростех " има 50 или повече % попадат в обсега на глобите. 

Санкциите също по този начин засягат и вноса на злато с съветски генезис, като се изключи златото, което се е намирало отвън Русия преди днешна дата. Златото съставлява най-голямата неенергийна суровина, която се изнася от страната. 

Златото е основен актив за съветската централна банка, която заради наложените западни наказания изпитва ограничавания пред достъпа си до някои от задграничните си активи. 

Русия създава към 10 на 100 от златото, добито в международен мащаб за година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР