Съединените щати наложиха днес санкции, целящи прекъсване на финансирането на

...
Съединените щати наложиха днес санкции, целящи прекъсване на финансирането на
Коментари Харесай

САЩ удрят със санкции финансова мрежа на Хамас

Съединените щати постановиха през днешния ден наказания, целящи спиране на финансирането на " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според администрацията на президента Джо Байдън наказателните ограничения са ориентирани към " загадка капиталова мрежа " на палестинското ислямистко придвижване, към финансов медиатор, обвързван с Иран, и към основана в линията Газа борса за продан на виртуална валута, наред с други неща.

Санкциите, наложени по силата на изпълнителна заповед в границите на битката с тероризма, са ориентирани против една организация и девет души в линията Газа и на други места, в това число в Судан, Турция, Алжир и Катар, се споделя в изказване на министерството на финансите на Съединени американски щати.

" Съединените щати подхващат бързи и решителни дейности, с цел да се насочат към спонсорите и медиаторите на " Хамас " след бруталното и нечовечно изтребване на израелски цивилни, измежду които и деца ", съобщи министърката на финансите Джанет Йелън.

" Ще продължим да подхващаме всички нужни ограничения, с цел да лишим терористите от " Хамас " от опцията да набират и употребяват средства, с цел да правят зверства и да тероризират народа на Израел ", добави Йелън.

Решението на министерството на финансите на Съединени американски щати бе взето в миг, когато президентът Джо Байдън е на посещаване в Израел, където се срещна с министър-председателя Бенямин Нетаняху. Байдън дойде в Израел, с цел да изрази поддръжката си за страната след нападението, осъществено от " Хамас " на 7 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР