Съединените щати лично насърчават Украйна да покаже на Русия, че

...
Съединените щати лично насърчават Украйна да покаже на Русия, че
Коментари Харесай

САЩ насърчават Украйна да покаже готовност за преговори с Русия

Съединените щати персонално предизвикват Украйна да покаже на Русия, че е отворена за договаряния, заяви Washington Post, като се базира на свои анонимни източници. Междувременно от Държавния департамент споделиха, че Москва ескалира войната и не желае съществено да взе участие в мирни договаряния.

Изданието цитира неназовани източници, които споделят, че настояването на американски чиновници не е имало за цел да тласне Украйна на масата за договаряния, а обмислен опит да се подсигурява, че Киев ще резервира поддръжката на други народи.

Официални лица от Съединени американски щати и Украйна признаха, че възбраната на украинския президент Володимир Зеленски за диалози с съветския президент Владимир Путин е породила безпокойствие в елементи от Европа, Африка и Латинска Америка, където резултатите от войната върху разноските за храна и гориво се усещат най-остро.

Умората от Украйна е действително нещо за някои от нашите сътрудници “, цитира неназован американски формален представител.

Зеленски подписа декрет на 4 октомври, с който публично афишира вероятността за каквито и да било договаряния на Украйна с Путин за „ невъзможна “, само че оставя отворена вратата за договаряния с Русия.

„ Кремъл продължава да ескалира тази война. Кремъл показва нежеланието си да се ангажира съществено с договаряния още преди да стартира пълномащабното си навлизане в Украйна “, разяснява представител на Държавния департамент.

Той добави, че в случай че Русия е подготвена за договаряния, то тя следва да спре своите бомби и ракети и да изтегли силите си от Украйна.

Междувременно в своето вечерно послание към украинския народ в петък Зеленски акцентира, че нацията е подготвена за мир.

Съединените щати оповестиха спомагателна помощ за сигурността на Украйна на стойност 400 млн. $, в това число ремонт на танкове Т-72 от Чешката република и ракети за противовъздушната защита HAWK, които могат да бъдат употребявани против съветски дронове и крилати ракети.

Новата помощ усили размера на американската военна помощ, изпратена на Киев до малко над 18.2 милиарда $ след нашествието.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВолодимир Зеленски Зеленски Русия помощ за Украйна договаряния ПоследниНай-четениПолитика 132 Съединени американски щати предизвикват Украйна да покаже подготвеност за договаряния с Русия Бюджет и финанси 2291 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Политика 968 Си Дзинпин се разгласи против използването на нуклеарни оръжия Бюджет и финанси 688 „ Трудно е да се каже “ накъде върви стопанската система Компании 12514 Robinhood на българина Влад Тенев падна жертва на криптозимата Имоти 8492 Еврото ще приближи българските цени на парцелите до европейските Компании 5878 Мъск стартира с всеобщите съкращения в Twitter още през днешния ден Накратко 5814 Вечерни вести: Започна се с данъчните промени; Еврото ще оскъпи парцелите Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР