Съединените щати искат Договорът за мерки за по-нататъшно намаляване и

...
Съединените щати искат Договорът за мерки за по-нататъшно намаляване и
Коментари Харесай

САЩ искат да включат руския Посейдон в СТАРТ

Съединените щати желаят Договорът за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия (START, неофициалното название на START-3) за покриване на нови и нововъзникващи съветски системи, в това число подводни апарати с дълъг обхват на Посейдон, оборудвани с атомна електроцентрала, заяви Държавният департамент.

„ Трябва да сме сигурни, че той обгръща освен това, което Договорът за СТАРТ сега покрива, само че и цяла поредност от нови съветски системи, които [в момента се създават и не са виновни съгласно СТАРТ “, оповестява представител на външното министерство на Съединени американски щати, написа "Поглед инфо ".

Според американската страна, „ нови системи като нуклеарно съоръжение, способно да носи нуклеарно оръжие, подводни транспортни средства Poseidon, би трябвало да попаднат под негов надзор.

В допълнение, Държавният департамент съобщи, че Съединените щати обмислят да разширят Договора за СТАРТ, като включат Китай в съглашението, което би предотвратило, съгласно Вашингтон, конкуренция във въоръжаването.

Държавният департамент сподели още, че съгласно Съединени американски щати разширението към този момент е включено в Договора за СТАРТ и би трябвало да бъде доказано посредством замяна на дипломатически ноти.

Пентагонът към този момент съобщи, че в случай че Съединените щати, Русия и Китай сключат контракт за надзор на оръжията, съглашението би трябвало да вземе поради тактическите нуклеарни арсенали на страните, както и най-новите разработки в Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР