Съединените щати инвестират в Африка, без да я обременяват с

...
Съединените щати инвестират в Африка, без да я обременяват с
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ инвестират в Африка, без да я обременяват с дългове

Съединените щати влагат в Африка, без да я обременяват с нетърпим размер отговорности, съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

Той сподели това в Сенегал, където в негово наличие четири американски компании подписаха покупко-продажби за общо над 1 милиард $.

Договорите бяха показани като част от напъните на Съединените щати да оказват помощ на Африка да развие своята инфраструктура с транспарантни и необременяващи съглашения.

Внимавайки да не разкритикува непосредствено Китай, Блинкън съобщи през вчерашния ден в Нигерия, че интернационалните покупко-продажби постоянно са непрозрачни и под насила, отбелязва Ройтерс.

Съединените щати влагат " без да обременяват (съответната) страна с дълг, който тя не може да обслужва ", сподели през днешния ден Блинкън на церемонията по подписването на покупко-продажбите. Той добави, че комерсиалните съглашения ще оказват помощ за възстановяване на инфраструктурата, ще основат работни места и ще укрепят публичната сигурност и устойчивостта пред климатичните промени.

Сенегал бе последният стадий от обиколката на държавния секретар на Съединени американски щати в Африка, която включваше визити още в Кения и Нигерия. Блинкън се опита да зададе нов звук в връзките на Съединените щати с този континент, откакто предходният американски президент Доналд Тръмп се изрече надменно за някои африкански страни и забрани на жителите на шест от тях да пътуват до Съединените щати, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР