Съединените щати и Южна Корея организираха учения за втори път

...
Съединените щати и Южна Корея организираха учения за втори път
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея с нови учения въпреки протестите на Севера

Съединените щати и Южна Корея проведоха учения за повторно за седмица в петък с някои от най-новите си бойни самолети, въпреки оплакванията на Северна Корея, че ученията усилват напрежението на полуострова, предава Ройтерс.

Двете страни организираха взаимно въздушно обучение над морето на запад от Корейския полуостров в петък, с присъединяване на военни самолети като F-35A на Южна Корея и F-22 и F-35B на Съединени американски щати, се споделя в изказване на южнокорейската войска.

Военновъздушните сили на двете страни " ще продължат да укрепват взаимните учения, с цел да имат мощни качества за реагиране и подготвеност против нуклеарните и ракетните закани на Северна Корея ", се споделя в изказване.

Миналата година Северна Корея проведе рекорден брой тествания на балистични ракети, които са неразрешени от резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Освен това беше наблюдавано повторно отваряне на затворения полигон за тестване на нуклеарни оръжия, което увеличи упованията за нуклеарен тест за първи път от 2017 година

В четвъртък министерството на външните работи на Северна Корея съобщи, че ученията на Съединените щати и техните съдружници са достигнали " извънредно алена линия "  и заплашват да трансфорат полуострова в " голям боен боеприпас и по-критична военна зона ".

" Пхенян не се интересува от разговор, до момента в който Вашингтон следва враждебна политика ", се споделя в изказването, предадено от държавната осведомителна организация на Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР