Съединените щати и Великобритания прибягват до откровени лъжи във връзка

...
Съединените щати и Великобритания прибягват до откровени лъжи във връзка
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания открито лъжат и дезинформират, обобщи Москва

Съединените щати и Англия прибягват до откровени неистини във връзка със случая " Скрипал " . Тази позиция изрази министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, представен от локални медии.

 Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване
Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване

Сергей Скрипал е бил изложен на незнайно вещество

Той разясни, че двете страни, сляпо следвани от други страни, не демонстрират обикновено възпитание и прибягват до открити неистини и до цялостна дезинформация.

Според Лавров Москва дава отговор на всички обвинявания и ограничения умерено и невъзмутимо, а също по този начин упорства всички обвинявания да бъдат обосновани с обстоятелства.

Руският министър напомни, че страната му няма претекст зад отравянето на Сергей Скрипал.

Не зависи от Русия какъв брой надалеч ще стигне ескалиралото напрежение , предизвести той.

Сергей Лавров е на мнение, че западните страни се занимават с детски игри и през Студената война минимум е имало някакви правила в съпоставяне със в този момент.

По време на Студената война имаше някакви правила, а в този момент Англия и Съединени американски щати не съблюдават никакво благовъзпитание и се занимават с детски игрички , разяснява той.

Министърът на външните работи загатна, че може да е в полза на Англия отравянето на Скрипал.

Русия смята за възмутително нежеланието на Лондон да отговори на настояванията на Москва за обезпечаване на консулски достъп до съветския жител Юлия Скрипал, възнегодува Лавров.

Междувременно стана ясно, че съветският водач Владимир Путин ще посети Анкара във вторник и сряда (3-4 април) за диалози с турския водач Реджеп Ердоган.

Припомняме, Англия упреква Москва, че стои зад отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е употребила химически сътрудник новичок. Обединеното кралство експулсира 23-ма съветски дипломати, а Москва, която изрично отхвърля обвиняванията, предприе реципрочни дейности. Близо 30 страни в символ на взаимност с Англия взеха решение да изгонят общо повече от 100 съветски дипломати.

Русия ще отговори с реципрочни ограничения при положение, че комерсиалната задача на страната в Обединеното кралство бъде затворена, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Москва деликатно проучва всяка неприятелска стъпка против Руската федерация и на всяка такава недружелюбна стъпка в последна сметка ще бъде отговорено ", сподели той.

Миналата седмица английски медии писаха, че Лондон заплашва да затвори комерсиалната задача на Русия в северната част на столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР