Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече

...
Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече
Коментари Харесай

Веригите на доставки могат да бъдат следващата цел на западните санкции

Съединените щати и техните съдружници възнамеряват нови наказания против повече браншове на съветската стопанска система, които са от решаващо значение за поддържането на нейната инвазия в Украйна, в това число веригите на доставки. Това съобщи заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, представен от Ройтерс.

По време на европейската си аудиенция Адейемо съобщи в Лондон, че разширението на глобите е ориентирано към подкопаване на „ способността на Кремъл да ръководи своята военна машина “.

„ В допълнение към санкционирането на компании в браншове, които разрешават злонамерената активност на Кремъл, ние също планираме да предприемем дейности за нарушение на техните сериозни вериги на доставки “, сподели Адейемо на „ събитие в мозъчния концерн Chatham House.

„ Целта ни е да използваме интегриран метод, който включва надзор върху износа, както с неотложен резултат, по този начин и с подобен, който ще продължи с течение на времето “, разяснява той, като добави, че глобите ще бъдат ориентирани и към различни военни снабдители, употребявани от Русия.

След началото на нашествието на 24 февруари, западните страни замразиха активите на съветската централна банка в задгранична валута, не разрешиха на основни съветски банки и на богатия хайлайф да правят транзакции в твърда валута и постановиха ограничавания върху износа на полупроводници и на други технологии.

Санкциите лишиха Кремъл от запаси и помогнаха за осакатяване на съветската стопанска система. Адейемо акцентира, че наказания ще останат в действие, до момента в който нашествието продължава.

Той приписа триумфа на глобите на мощните многостранни старания и силата на интернационална икономическа и финансова система, построена от демократичните страни в края на Втората международна война, която система сътвори институции, в това число Международния валутен фонд, Световната банка и предшественика на Световната комерсиална организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР