Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече

...
Съединените щати и техните съюзници планират нови санкции срещу повече
Коментари Харесай

САЩ: Следващите западни санкции могат да бъдат насочени към руските вериги на доставки

Съединените щати и техните съдружници възнамеряват нови наказания против повече браншове на съветската стопанска система, които са от решаващо значение за поддържането на нейната военна инвазия в Украйна, в това число веригите на доставки, съобщи във вторник заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, съобщи Ройтерс.

Говорейки в Лондон по време на европейско пътешестване, с цел да се съветва със съдружниците по отношение на усилването на глобите против Русия, Адейемо сподели, че разширението на тези старания е ориентирано към подкопаване на " способността на Кремъл да ръководи своята военна машина ".

" В допълнение към санкционирането на компании в браншове, които разрешават злонамерената активност на Кремъл, ние също по този начин планираме да предприемем дейности за нарушение на техните сериозни вериги на доставки “, сподели Адейемо на събитие в мозъчния концерн Chatham House.

" Нашата цел е да използваме интегриран метод, който включва надзор върху износа и който ще резултат с течение на времето, само че и наказания, които ще нанесат неотложен удар ", сподели той, добавяйки, че тези наказания също по този начин ще се насочат към различни военни снабдители, употребявани от Русия.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари западните съдружници замразиха активите на съветската централна банка в задгранична валута, не разрешиха на основни съветски банки и на богатия хайлайф да правят транзакции в твърда валута и постановиха ограничавания върху износа на полупроводници и на други технологии.

Санкциите лишиха Кремъл от запаси и помогнаха за осакатяване на съветската стопанска система. Адейемо акцентира, че наказания ще останат в действие, до момента в който нашествието продължава.

Той приписа триумфа на глобите на мощните многостранни старания и силата на интернационална икономическа и финансова система, построена от демократичните страни в края на Втората международна война, която система сътвори институции, в това число Международния валутен фонд, Световната банка и предшественика на Световната комерсиална организация.

Тези институции сътвориха интернационалните правила, правила и полезности, които сложиха началото на десетилетия на разцвет, само че бяха отхвърлени от Русия при нейната инвазия, сподели още той.

Същевременно Адейемо чака страни като Китай и Индия да останат част от световната финансова система, вместо те да преглеждат рецесията в Украйна като миг за обособяване от Запада.

" Системата се приспособява и образува към членове, които са пристигнали, с цел да основат голямо понижаване на бедността и освен в западните страни “, сподели той. " Ето за какво мисля, че в последна сметка те ще останат част от системата, тъй като изгодите от системата надалеч надвишават рисковете ".

Той обаче уточни, че системата не е отворена за тези, които не са спазили главните правила на териториалната целокупност и самоопределяне, в това число съветските олигарси, обект на наказания, и тези, които могат да се опитат да им оказват помощ да прикрият активите си.

Адейемо сподели, че интернационалната система, която докара до глобите, се нуждае от подсилване, в това число посредством справяне с продоволствената неустановеност вследствие на спора, който наруши доставките на зърно от Украйна.

Той добави, че потреблението на стопански наказания би трябвало да бъде прецизирано, с цел да се резервира тяхната резултатност, в това число отбягване на едностранни дейности и гарантиране, че те са обвързани с ясни цели на политиката и могат елементарно да бъдат анулирани, когато задачите бъдат реализирани.

Той сподели също по този начин, че интернационалната общественост би трябвало да завърши световното съглашение за най-малък корпоративен налог и да продължи да дава ресурсите, нужни за преустановяване на пандемията от Covid-19, с по-широк достъп до ваксини.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР