Съединените щати и Русия отбелязват рязък спад в международното си

...
Съединените щати и Русия отбелязват рязък спад в международното си
Коментари Харесай

В кои страни се живее най-добре?

Съединените щати и Русия означават внезапен спад в интернационалното си добро име през 2017 година, съгласно испанската неправителствена организация " Репютейшън институт ", която класира страните по авторитет от 2012 година насам.

Изследването, направено измежду 38 000 души в най-богатите 8 страни в света – членуващи в Г-8 ( Съединени американски щати , Япония, Канада, Германия, Франция, Италия, Англия и Русия ), прави оценка 55-те страни с най-голям Брутният вътрешен продукт. Участниците дават отговор на въпроси, свързани с преценката им за положението на стопанската система, стандарта на живот и екологията, както и за качеството на държавното ръководство.

13 европейски членки са измежду първите 20, само че България не е включена в класацията, а Румъния е 43-а.

Влизането на Доналд Тръмп в Белия дом е довело до изпадане с 11 места на Съединените щати, които губят 8% от уважението на останалите единствено за година. В класацията за 2017 година Съединени американски щати са 38-а позиция, изпреварени от Мексико и следвани от Венецуела.

При Тръмп уважението към Щатите е по-ниско от времената, в които управляваше Джордж Буш младши, а страната воюваше в Ирак и Афганистан, излиза наяве от изследването. Рухването е по линия на всички индикатори, като най-чуствително то е във връзка с качеството на държавното ръководство.

Според ръководещия сътрудник в " Репютейшън институт " Фернандо Прадо желанието на Тръмп да строи стена по границата с Мексико и острият му език към мигрантите са настроили негативно мексиканците. Това също способства за трагичния спад, защото малцинството обичайно до момента е било лоялно към формалната власт. От друга страна, благосклонностите на американциите към Мексико се усилват, което разрешава на страната да увеличи престижа си през 2017 година

Русия е вторият максимален губещ след Съединени американски щати. Според проучването агресивното държание на Кремъл кара интернационалната общественост да лишава на страната точки за етично държание и бистрота, както и за отговорност във връзка с интернационалните каузи. Участниците в изследването показват намесата на Москва в американските президентски избори, както и в гласувания в Европа измежду аргументите да не се доверяват на Москва. Русия е класирана на 51 място, сред Саудитска Арабия и Нигерия. В същото време руснаците считат, че са задоволително уважавани, като 81% от интервюираните имат вяра, че са международна мощ.

За разлика от огромните губещи, Китай покачва уважението на останалите към напъните си да предлага условия за работа на бизнеса, да пази природата и да усъвършенства качеството на стоките и услугите. Пекин продължава да е слаб във връзка с бистрота и етичност. Мястото, на което се намира през 2017 година, е 47-мо.

Англия пада с 5 места в класацията до 18-о поради Brexit. Наблюдават се обаче и национални разлики във възприемането й в чужбина, като германците я почитат повече от французите и испанците. Въпреки че въздействието на Обединеното кралство по света понижава, вътре в страната репутацията й е рекордно висока – 79,6%.

Гърция е страната, която е подобрила най-вече ситуацията си в очите на хората от богатия свят през 2017 година, като се качва със седем места в класацията до 28-а позиция. Успехът на Испания и Португалия да подобрят икономическите си индикатори се отразява и на интернационалния им авторитет, настояват от " Репютейшън институт ".

Швеция е европейската членка, която се употребява с най-голямо почитание в света. Тя е класирана трета, като тази година отстъпва второто място на Швейцария. Финландия е седма, следвана от Дания, Холандия и Ирландия. В Топ 20 от Европа влизат още Австрия, Испания, Италия, Белгия, Германия, Португалия, Англия и Франция.

Канада е страната, която през 2017 година се е употребила както в света, по този начин и съгласно личния си народ, с най-голямо почитание. Австралия и Нова Зеландия са на четвърта и пета позиция, следвани от Норвегия. В първите 20 са още Япония (12) и Сингапур (20).

Най-добре позиционираната в света страна от Централна и Източна Европа е Чехия (21), следвана от Полша (24).

Перу и Чили са интернационално най-уважаваните страни в Латинска Америка, а ЮАР - на 36 място, води подреждането в Африка.

Според създателите на проучването интернационалният авторитет има директно отношение към притока на туристи и на непознати вложения. 1% повишение на реномето се равнява на 2,5 млн. туристи, съобщи Прадо при представянето на резултатите от класацията за 2017 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР