Съединените щати и европейските страни, прибягвайки до въвеждането на таван

...
Съединените щати и европейските страни, прибягвайки до въвеждането на таван
Коментари Харесай

Рябков за тавана на цената на петрола: САЩ и Европа режат клона, на който седят

Съединените щати и европейските страни, прибягвайки до въвеждането на таван на цените на съветския нефт, " отрязват клона, на който седят ". Това сподели съветският заместител външен министър Сергей Рябков пред кореспонденти във вторник, оповестяват съветски медии.

„ Съединените щати, прибягвайки до такива способи и привличайки личните си съдружници в Европа под своите решения, като цяло режат клона, на който седят, тъй като каква глобализация, какъв международен пазар на каквото и да е по-късно, което се случва, може приказваме? В името на опитите да се натиска повече, да се оказва напън върху Русия, да се намират способи да се усложни живота ни, се нарушават основите на действието на международната стопанска система ", съобщи още Рябков, добавяйки, че след сходни ограничения фрагментацията на международния пазар ще стане действителност, написа Труд.

Въпреки това дипломатът изрази убеденост, че съветският нефт ще откри своя покупател и съветските ползи в търговията с сила ще бъдат спазени. Ще разберем по какъв начин ще реагира пазарът по-нататък, само че във всеки случай нашите ползи в тази област ще бъдат обезпечени по един или различен метод. Всичко, което преди е било ценено от тях, в този момент се жертва в името на личните си показа за това по какъв начин да живеем в свят, в среда, в която не всеки е подготвен да работи по техни заповеди “, разяснява Рябков.

Страните от Групата на седемте, Европейски Съюз и Австралия вкараха от 5 декември таван на цените от 60 $ за барел за офшорния съветски нефт за техните кораби и територии. Освен това от 5 февруари 2023 година влизат в действие пределните цени на петролните артикули, чиито параметри ще бъдат избрани по-късно. Решението за ембаргото върху доставките на съветски нефт за страните от Европейски Съюз остана в действие и също влезе в действие на 5 декември, само че към момента не визира доставките на гориво по тръбопровода " Дружба " за Унгария, Чехия и Словакия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР