Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били

...
Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били
Коментари Харесай

САЩ са „дълбоко загрижени“ от изявленията на Радев за Крим

Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО постоянно са били ясни и обединени в позицията си, че макар опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински.

Всички ние, включително и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем съветските опити да легитимират противозаконното завладяване и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето надълбоко безпокойствие пред българските управляващи, както във Вашингтон, по този начин и в София, се споделя още в изказването на посолството на Съединени американски щати.

Повод за реакцията се думите на Радев по време на телевизионния спор с проф. Анастас Герджиков, че „ сега Крим е съветски “, а глобите против Русия не дават резултат.

„ Колко години нямаме смяна и резултат от тези наказания? Заради това и Европейски Съюз към този момент търси прагматични подходи по какъв начин да се решат тези проблеми. Германия прави големи вложения в Русия. Как стават тези неща? С прагматична политика. Да не забравяме и, че Русия е фактор в битката с тероризма “, съобщи Румен Радев по Българска национална телевизия в четвъртък.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР