Съединените щати е по-добре да гледат на собствените си вътрешни

...
Съединените щати е по-добре да гледат на собствените си вътрешни
Коментари Харесай

Китай: Пенс е арогантен, речта му е пълна с лъжи и предразсъдъци

Съединените щати е по-добре да гледат на личните си вътрешни проблеми като принуждение с оръжие, в сравнение с да насочват яд към Китай, съобщи в петък външното министерство, в отговор на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс и сериозната му тирада за Китай, оповестява " Ройтерс ".

Пенс упрекна по-рано Китай, че лимитира " правата и свободите " в Хонконг и атакува американската компания Nike и Националната баскетболна асоциация за това, че са в унисон с Пекин в противоречие по отношение на свободата на словото.

В тирада за политиката по отношение на Китай, която засегна редица разногласия преди договарянията с Пекин за облекчение на комерсиалната война, Пенс съобщи, че Съединени американски щати не се стремят към борба с главния си стопански съперник.

Но той се обърна към някои от политическите проблеми сред двете страни, възхвалявайки Тайван като фар на демокрацията и подлага на критика Китай за отношението към мюсюлманите уйгури в района Синдзян .

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин съобщи, че речта на Пенс е цялостна с неистини и предубеждения и Китай е " съществено засегнат ".

Китай е безапелационен в отбраната на своя суверенитет и сигурност и в никакъв случай няма да разреши на никого да се намесва във вътрешните му работи във връзка с Хонконг, Тайван или Синдзян , добавя тя.

" Шепа политици отпред с Пенс объркаха черното с бяло по тези въпроси , правейки безотговорни забележки и създавайки клюки, с цел да клеветят другите ", изяснява Хуа Чунин.
 Помпео: Китай би трябвало да резервира подобаващото си място в света
Помпео: Китай би трябвало да резервира подобаващото си място в света

" Събрахме още веднъж " четворката " - пакт за сигурност с Япония, Австралия, Индия и Съединени американски щати "

Пенс е " нахален " във връзка с други страни и си затваря очите за нещата в личната му страна , вместо това се пробва да трансферира фокуса на американската общност върху други страни , изяснява тя.

" От огромния мониторинг на Prismgate до чести и съществени престрелки, от повсеместна расова дискриминация до разликата сред богати и небогати , която е явна от пръв взор , от наказания против други страни , случайно отдръпване от интернационалните съглашения, контракти и погрешно държание, моралът и доверието от дълго време са изчезнали ", разяснява китайският представител.

" Някои хора в Съединени американски щати би трябвало да се погледнат добре в огледалото , да разпознаят личните си проблеми и да ръководят вярно личните си каузи ", сподели Хуа.

Въпреки суровия звук на министерството , авторитетният китайски държавен вестник " Глобал таймс " съобщи, че до момента в който Пенс повтори доста от предходните си рецензии, към момента има " място за оптимизъм ".

" Той акцентира, че Съединени американски щати не желаят да се " отделят " и повтори по какъв начин президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да стартира ново бъдеще с Китай ", се споделя в публикацията.

" Той също по този начин акцентира другарството сред китайския президент Си и неговия американски сътрудник Доналд Тръмп. "
 Китай изиска Съединени американски щати да отстранен митата си за китайски артикули
Китай изиска Съединени американски щати да отстранен митата си за китайски артикули

Предстоят договаряния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР