Съединените щати добавиха децата на президента на Република Сръбска Милорад

...
Съединените щати добавиха децата на президента на Република Сръбска Милорад
Коментари Харесай

Децата на Милорад Додик в черния списък на САЩ

Съединените щати прибавиха децата на президента на Република Сръбска Милорад Додик - Горица и Игор, към листата със глобени лица, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Както е посочено в обновения лист на Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати, Горица и Игор Додик са добавени в листата на глобените лица.

Освен тях в листата са включени ресторантът " Агапе ", благосъстоятелност на Горица и Ивана Додик, компанията " Агровоче ", която е обвързвана с Горица, компанията " Фрут Еко ", която е обвързвана с Игор Додик, както и компанията " Global Liberty ", които са свързани с Игор и Горица.

Според Министерството на финансите на Съединени американски щати две лица и четири компании от листата образуват ядрото на мрежата за поддръжка на особено посочения жител и президент на Република Сръбска Милорад Додик.

" Членовете на тази мрежа, измежду които са и пълнолетните деца на Додик, дават опция за продължение на корупционната активност на Додик в ентитета на районен съд Босна и Херцеговина, което му разрешава да извлича обществени средства от районен съд за да обогатява себе си и фамилията си за сметка на жителите на Босна и Херцеговина и функционалните управляващи в страната ", добавя Департаментът на Съединени американски щати.

Съединени американски щати постановиха наказания против Додик на 5 януари 2022 година, както и на 17 юли 2017 година, за възпрепятстване на Дейтънското спокойно съглашение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР