Съединените щати дадоха зелена светлина за прехвърлянето на бомби и

...
Съединените щати дадоха зелена светлина за прехвърлянето на бомби и
Коментари Харесай

САЩ одобряват бомби и самолети за Израел на фона на заплахата от офанзива в Рафах в Газа

Съединените щати дадоха зелена светлина за прехвърлянето на бомби и бойни самолети на стойност милиарди долари на Израел, заяви The Washington Post, макар че обществено се показва опасения по отношение на от дълго време заплашваното израелско навлизане в Рафах в Газа и възходящите цивилни жертви в анклава.

Новият оръжеен пакет включва повече от 1800 MK84 2000-фунтови бомби и 500 MK82 500-фунтови бомби, съгласно представители на Пентагона и Държавния департамент, заяви Washington Post в петък.

Бомбите от 2000 паунда, които могат да нанесат вреди на хора на разстояние до 1000 фута (300 метра), са „ свързани с предходни събития с всеобщи жертви по време на военната акция на Израел в Газа “, се споделя в отчета. Съединени американски щати дават 3,8 милиарда $ годишна военна помощ на своя дълготраен съдружник.

В репортаж от Вашингтон Кимбърли Халкет от Al Jazeera сподели, че прехвърлянето „ възлиза на към 2,5 милиарда $ “, добавяйки, че „ това се случва макар възходящия раздор сред израелскот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР