Съединените американски щати засякоха ново изстрелване на ракета от територията

...
Съединените американски щати засякоха ново изстрелване на ракета от територията
Коментари Харесай

САЩ засякоха нова ядрена активност в Северна Корея

Съединените американски щати засякоха ново изстрелване на ракета от територията на Северна Корея, оповестява „ Ройтерс” като се базира на вътрешни източници.

По предварителна информация още веднъж става въпрос за балистична ракета с дребен обхват, каквито бяха изстреляни на 31 юли.
Северна Корея изстреля нови балистични ракети Те са били две и са прелетели към 250 км
Единият от източниците на организацията акцентира, че няма заплаха за Съединени американски щати, не се прецизира обаче по кое време е била изстреляна ракетата.

Съветът за национална сигурност в Южна Корея организира незабавно съвещание и изрази „ сериозна загриженост”, като назова ракетите балистични. Както е маркирано в изказване на президентската администрация, тестванията на КНДР „ оказват отрицателно въздействие върху напъните за определяне на мир на Корейския полуостров”.

Преди това Северна Корея прикани Сеул да се откаже от военните учения през август със Съединени американски щати, които Пхенян смята за подготовка за война на Корейския полуостров. Искането на КНДР беше отхвърлено под претекст, че въоръжените сили не могат да съществуват без учения. Предполага се, че поредицата от ракетни проби в КНДР в този момент е реакция на идните военни маневри в Южна Корея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР