Съединените американски щати предоставят на Украйна информация, която може да

...
Съединените американски щати предоставят на Украйна информация, която може да
Коментари Харесай

САЩ не участват в планирането на операциите на ВСУ, а само предоставят разузнаване

Съединените американски щати дават на Украйна информация, която може да се употребява в развиването на военните интервенции, само че не вземат участие директно в оперативното обмисляне, предава Укринформ , базирайки се на пресслужбата на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Ние постоянно поддържаме връзка с нашите украински сътрудници на разнообразни равнища и вършим това отдавна, от 2014 година Предоставяме на Украйна информация, с цел да могат да вземат решения и да организират интервенции. Но отново споделям, това са украински интервенции. Те вземат решения и извършват проектите си “, съобщи представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър на брифинг.

Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че към този момент не вижда признаци за подготвеност на Руската федерация да употребява нуклеарно оръжие или по този начин наречената " мръсна бомба “ на територията на Украйна и не счита за основателни изказванията на Москва, че самата Украйна приготвя взривяването на такава.

В същото време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за следващ път предизвести Русия да не употребява нуклеарни оръжия във войната против Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР