Съединените американски щати обявиха официално, че следят шпионския скандал с

...
Съединените американски щати обявиха официално, че следят шпионския скандал с
Коментари Харесай

САЩ следят шпионския скандал с Русия, обявиха подкрепа за България

Съединените американски щати оповестиха публично, че наблюдават шпионския скандал с Русия и изрично поддържат дейностите на България.
Още по тематиката
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс написа в Туитър:

" България е другар, съдружник на НАТО и сътрудник. Внимателно следим българското следствие на хипотетична съветска шпионска група. Съединени американски щати изрично поддържат суверенитета на България и се опълчват на тези злонамерени действия на нейна територия ".

Bulgaria is a friend, NATO Ally, and partner. We are attentively watching the Bulgarian investigation into an alleged Russian spy ring. The U.S. strongly supports Bulgaria’s sovereignty and stands with Bulgarians against these malign activities on their territory.
— Ned Price (@StateDeptSpox)

Вчера на брифинг от прокуратурата оповестиха, че са разрушили група за шпионаж в интерес на Русия, работила у нас в нескончаем интервал. Групата е ръководена от някогашен шеф във военното разузнаване, приключил школа на съветското военно разузнаване, наименуван от проверяващите " Резидента ". В групата е взела участие брачната половинка му, която има и съветско поданство и още четирима души - настоящи и някогашни чиновници на военното министерство. Те са упрекнати за закононарушение срещу републиката и шпионаж в интерес на непозната страна.

Посолството на Русия у нас реагира с пост в формалната си страница във Facebook, който гласеше: " В изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна ".

От задачата допълниха, че разчитат, че до решението на съда по това дело спекулациите по отношение на сякаш причастността на Русия към разследваща активност против ползите на България ще бъдат прекъснати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР