Съединените американски щати, Франция и Великобритания за пореден път обвиниха

...
Съединените американски щати, Франция и Великобритания за пореден път обвиниха
Коментари Харесай

Запада отново предупреди Асад за химическото оръжие

Съединените американски щати, Франция и Англия за следващ път упрекнаха управляващите в Сирия в осъществяването на набези с химическо оръжие и обявиха подготвеност за ответни дейности при нов случай от сходен темперамент, съобщи БГНЕС.
" На годишнината от ужасяващото нахлуване със зарин в Източна Гута, Съединени американски щати, Англия и Франция още веднъж осъждат потреблението на химически оръжия от режима на Асад… Нашата позиция по отношение на потреблението на химическо оръжие от режима на Асад остава непроменена. Както към този момент демонстрирахме, ние ще отвърнем уместно на всяка бъдеща приложимост на химическо оръжие от режима на Асад ", се споделя в заявление, публикувано от непрекъснатото посланичество на Съединените щати в Организация на обединените нации.
" Призоваваме страните, подкрепящи Асад, да употребяват въздействието си, с цел да обезпечат осъществяването на интернационалните правила, забраняващи потреблението на химически оръжия ", се споделя още в документа.
На 21 август 2013 година вследствие на нахлуване с нервнопаралитичен газ зарин в Източна Гута починаха, по разнообразни данни, сред 280 и 1700 души. Независимо, че специфичният отчет на Организация на обединените нации не откри съпричастност на държавното управление на Башар Асад към нападението, Съединени американски щати и други западни страни хвърлят виновността за случая на Дамаск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР